Refacerea zambetului
Refacerea zambetului este procesul de imbunatatirea a acestuia prin mai multe proceduri de cosmetizare precum albirea dintilor, fatete, obturatii fizionomice, coroane sau punti. O remodelare a zambetului va reabilita dintii ciobiti, fracturati sau decolorati, va imbunatati muscatura si va reda muschilor care controleaza maxilarele miscarea spre pozitia lor naturala.
Scopul unei smile makeover este acela de a imbunatati zambetul tau luand in considerare aspecte ca infatisarea, tonul pielii, culoarea parului, tesutul gingival si buzele. Toate acestea trebuie sa concure spre obtinerea unui zambet ideal. Refacerea zambetului este personalizata in functie de cerintele fiecaruia, de aceea trebuie sa discuti cu medicul tau stomatolog despre cum doresti sa arate zambetul, dar si lucrurile care te nemultumesc in prezent la acesta. Cariile dentare, petele si dintii care isi pierd din culoare sunt aspecte nefericite, dar se pot remedia in cateva vizite scurte la medicul stomatolog.
Inainte de a se elabora planul de tratament, medicul dentist trebuie sa evalueze mai intai nivelul de igiena orala. Nu exista niciun set de reguli pentru refacerea zambetului, insa acestea sunt specificate pentru fiecare persoana in parte. Medicul dentist va analiza dintii, gingiile si muscatura (ocluzia). Daca ai avut o problema anterioara legata de sanatatea orala, aceasta va trebui comunicata inainte de inceperea tratamentului.
Se utilizeaza o tehnologie avansata pentru a oferi pacientilor o idee asupra a ceea ce se pot astepta. Exista tehnologii software care redau aspectul pacientilor dupa o viitoare procedura (Digital Smile Design – DSD).
Ce se poate remedia prin Smile Makeover?
Este un proces cuprinzator de cosmetizare dentara prin imbunatatirea aspectului zambetului si este in esenta, ceva ce ati ales sa fie efectuat. De obicei, intrebarea pe care o veti auzi cel mai des este “ce nu iti place la zambetul tau?”. Discutarea acestor aspecte va da medicului dentist o idee clara despre ceea ce poate face pentru a imbunatati urmatoarele aspecte:
Culoarea Dintilor: daca dintii tai sunt ingalbeniti ca urmare a imbatranirii, dietei sau a altor factori de ingalbenire, un smile makeover iti poate reda aspectul de dinainte al dintilor tai. Albirea dentara poate imbunatati culoarea dintilor patati, iar daca este nevoie de mai multe proceduri, poti opta pentru fatete de portelan, coroane sau implanturi dentare.
Alinierea: dintii care nu sunt aliniati corespunzator pot fi indreptati si aliniati prin tratament ortodontic sau pot fi fatetati.
Spatierea: dintii care au spatii mari intre ei pot fi aliniati corespunzator prin-o varietate de proceduri de cosmetizare dentara.
Dintii lipsa: acestia sunt obstacole inestetice care pot afecta aspectul zambetului tau. Pot fi inlocuiti prin intermediul implanturilor dentare sau puntilor. Dinti ciobiti, fracturati sau inegali: acestia pot fi cosmetizati prin intermediul fatetelor pentru a va imbunatati aspectul.
Fizionomie afectata: Prin utilizarea tehnologiilor moderne, fizionomia poate fi imbunatatita, aspectul facial fiind intinerit prin intermediul unor proceduri de cosmetica dentara.
Lungimea dintilor: efectele imbatranirii si a uzurii de zi cu zi pot afecta asptectul zambetului tau, scurtand lungimea dintilor. O remodelare a zambetului pentru dinti “scurti” poate include o alungire a dintilor superiori prin intermediul fatetelor din portelan sau prin adaugarea de compozit.
Proportiile dintilor: un zambet echilibrat da aspectul unor dinti bine proportionati si a unei bune igiene orale. Medicul tau dentist va colabora cu tine pentru a elabora un plan de tratament care va imbunatati estetica dentara si va da o linie frumos echilibrata a zambetului.
Intrebari frecvente
Costurile variaza in functie de necesitatile tale proprii, in ceea ce priveste tratamentul. Deoarece acestea sunt personalizate pentru fiecare persoana in parte, estimarea costurilor finale se va face dupa stabilirea planului de tratament. Orice alta problema legata de sanatatea orala, ivita inainte de inceperea tratamentului, va duce la costuri suplimentare.