Anestezie dentara
QuickSleeper si anestezia osteocentrala vor schimba viziunea asupra anesteziei.
Anestezia dentara face parte din categoria anesteziilor locale, ceea ce inseamna ca pacientul nu isi pierde cunostinta pe parcursul procedurii. Utilizata in cabinetele stomatologice, anestezia dentara este recomandata pacientilor cu frica excesiva, care nu coopereaza cu medicul sau care necesita un tratament stomatologic dureros.
Prin anestezie dentara se intelege introducerea in organism a unor substante care au rolul de a suprima temporar sensibilitatea. In principiu, substantele anestezice blocheaza transmisia semnalelor dureroase catre creier. Se apeleaza la anestezie dentara pentru procedurile dureroase si de lunga durata, in cazul extractiilor dentare si tratarea infectiilor dentare si ale gingiilor.
Anestezie usoara si fara eroare, chiar si in cazul molarilor mandibulari.
- Anestezia este instantanee! Se poate lucra imediat dupa finalizarea anesteziei
- Nu este necesara anestezia linguala sau palatinala, chiar si in cazul extractiilor
- Nu este necesara anestezia intraligamentara suplimentara
- Fara anestezia limbii
- Fara efecte post-operatorii (fara durere, fara anestezie, fara necroza)
- Acele nu se distrug si nu exista scurgeri in timpul injectarii
- Anestezie fara durere, chiar si in cazul copiilor
- Eliminarea completa a anesteziei intrapulpare.
In cazul copiilor, pentru procedurile de anestezie se folosesc ace extrem de mici, scurte.
Cantitatile de anestezic folosite sunt foarte mici (1/4 – 1/2 cartus), anestezia este nedureroasa si nu presupune riscul de a musca buzele.
Pe toata durata anestezierii, pacientul ramane treaz si percepe ceea ce i se intampla. Prin anestezie dentara, substantele injectate in regiunea in care nervul se distribuie, este suprimata durerea pentru 30 de minute sau chiar 2-3 ore. Timpul variaza in functie de cantitatea de substanta administrata, dar si de tehnica pe care medicul o aplica.